SIA-FRUITCORP Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

2473 Vál, Széchenyi u. 5.   siafruitcorp@gmail.com   +36 (70) 323-49-68

SIA-Fruitcorp – együtt a megbízható minőségű termékekért!

Meggy

A kiváló fajtáknak, a rendkívüli adottságú területnek, s nem utolsósorban a hozzáértő termelőinknek köszönhetően a meggy Magyarország egyik legkiemelkedőbb gyümölcsévé vált az elmúlt években. Mivel a cseresznye és a meggy termesztéséhez hazánkban kedvezőek a feltételek, így piaci viszonylatban jelentős helyet foglalunk el Európa országai között.

Bodza

A termesztett bodza ipari felhasználásra értékesíthető – a termés fagyasztva vagy darálva, sűrítményként kerül a külföldi árupiacra. A szövetkezet tagjai sorában nagy létszámmal képviseltetik magukat a nemes bodza termesztésére szakosodott termelők. A SIA- Fruitcorp Kft. a belföldi bio bodza termelők integrációjàval szeretné elérni, hogy ez a kis piaci szegmens hosszú távon is eredményes maradhasson és továbbra is várja az együttműködésre hajlandó termelők megkeresését!

Ribizli

A ribizli összefoglalóan két gyümölcsfaj elnevezését tartalmazza – a fekete és a piros ribiszkéét. E gyümölcs leginkább feldolgozott állapotban, elsősorban hűtőipari és sűrítmény alapanyagként értékesíthető, ezért fogyasztásuk nincs időszakhoz kötve. A feldolgozás során egymással és egyéb gyümölcsökkel vegyítve is jól értékesíthetők, az elmúlt esztendőkben mégis inkább a pirosribizli értékesítési vonala erősödött.

Kajszibarack

A kajszibarack, sárgabarack az egyik legértékesebb, legsokoldalúbban hasznosítható gyümölcsünk. Az alma mellett Európa nagy gyümölcspiacain szintén hungarikumként tartják nyilván a magyar fajtájú kajszibarackot – nagy örömünkre e faj szakértő termelői közül többen is a TÉSZ szövetkezeti tagságát erősítik.

Málna

A málna érdemeiről sokszor megfeledkezünk, mert szedése fáradtságos, leszedve törékeny és hamar romlik, szállítása nagy körültekintést igényel. Mégis értékes növény, hiszen C- vitaminban gazdag, sok benne a B1-, B2-vitamin és A-provitamin is. Színanyagban gazdag és sok antioxidánst, flavonoidot tartalmaz, valamint növényi rostokat. Hazánkban a friss és fagyasztott formában történő fogyasztása elterjedt. A termékkínálatot tekintve a bogyósokon belül egyik fő stratégiai termékcsoport a málna. Kiemelt hangsúly esik az étkezési málnára, és mivel sajnálatunkra leszálló ágban lévő termékről van szó, elhatározott célunk a termesztés fellendítése; amelyen folyamatosan munkálkodunk!

Szeder

A szeder nyár végén, ősz elején érik. Kiváló antioxidáns hatásairól ismert, de serkenti az agyműködést, javítja az emésztést és immunerősítő hatása sem elhanyagolható. A málnához hasonlóan „kényes” gyümölcs, a hosszabb szállítási utakat rosszul tűri – magas víztartalma miatt könnyen romlásnak indul, ezért logisztikai szempontból nagy odafigyeléssel kell kezelni. Frissen fogyasztásra vagy fagyasztva kerül forgalomba. Frissen történő megvásárlására július elejétől szeptember elejéig van lehetőség.

Áfonya

Az áfonya jótékony hatásairól régóta ismert gyógynövény. A nyugati „gasztroforradalom” egyik nyertese – a nyugat-európai étrendben az áfonya az eper mellett a második legnépszerűbb bogyós gyümölcs. Nemcsak Európában, de szerte a világon nagy népszerűségnek örvend. Mindez azonban nem a véletlennek köszönhető, hiszen rendkívül ízletes és egészséges gyümölcsről van szó. Felhasználását tekintve igen sokrétű. Frissen, fagyasztva, szárítva és lé formájában kerül a boltok polcaira. Érési idejét tekintve július végétől szeptember közepéig nyílik lehetőség frissen történő fogyasztására. A cég kínálati repertoárját épen ezért elsősorban a friss fogyasztási vonalon erősíti.

© 2018 – 2024. SIA-FRUITCORP Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

© 2018 – 2024. SIA-FRUITCORP